Vad innebär tillväxten av e-handel?

E-handel har vuxit i rasande takt senaste åren och det blir bara större och större. Idag står e-handel som det självklara valet när det kommer till majoriteten av inköp vi gör. Varför är det så? 

Att kunna se utbudet rakt framför näsan och endast behöva anstränga ett finger för att klicka hem vad du än önskar ger en bekvämlighet som många efterfrågat. Att handla mode och teknikprylar är vanligast att beställa på internet men idag går det även att beställa hem mat och allt annat du kan tänka dig. 

E-handel till ens fördel

Det e-handeln har gjort är att få person att vinna tid i alla dessa vardagliga måsten. En förälder som brukar ha svårt att planera in veckohandeln kan göra det samtidigt som hen sitter hemma och tar hand om barnen eller påväg hem från jobbet på tåget. Dagarna efter levereras den till dörren och stressen i mataffären bland alla andra stressade individer är ett minne blott. Det som är bra med att kunna beställa vad du än söker från internet är att utbudet brukar oftast vara större än vad som finns i fysiska butiker och du slipper spendera tid på att transportera dig från butik till butik. 

E-handelns baksida

Nackdelen med att beställa från internet kan vara att det du beställer hem inte alltid är som du förväntat dig. Kläder måste skickas tillbaka när något inte passar eller inte motsvarar dina förväntningar och det kan resultera i mycket jobb och andra kostnader. Teknikprylar fungerar möjligtvis inte som förväntat eller matvaror är dåliga och det gör att en handling måste planeras in ändå. Förhoppningsvis är detta problem som händer allt mer sällan och gör e-handeln mer stabil. Eftersom färre och färre handlar i fysiska butiker och det spekuleras mycket kring om fysiska butiker kommer att finnas kvar i framtiden.