Hylla studenten trots restriktioner

Studenten 2020 blir onekligen annorlunda på grund av den pandemi som härjar i världen. Det betyder emellertid inte att man inte kan fira studenten och sjunga glatt om studentens lyckliga dagar. Det finns bara några saker man bör tänka på innan man drar igång firandet.

Att ta studenten är en av livets stora händelser och trots att det 2020 inte blir några traditionella utspring och studenttåg så finns det ändå mycket att göra för att skapa en högtidlig och festlig dag. Först och främst ska studentmössa och kläder inhandlas. En snygg klädsel är ingenting som ska tummas på trots att det råder restriktioner. Sedan ska det såklart bli fest. Läs mer om hur ni ska tänka kring festen här.

Ordna en fest i friska luften

Risken för smitta är mycket mindre utomhus, speciellt om man håller bra avstånd till varandra. Försök därför duka upp för studentfest i trädgården. Har ni ingen trädgård kanske det finns någon gemensam festplats där ni bor som ni kan använda. Säger väderleksrapporten dåligt väder så finns det partytält att hyra. Se bara till att hyra ett tillräckligt rymligt så att människor inte behöver trängas. Duka sedan borden med avstånd mellan varje stol. Ungefär hälften så många kan sitta runt samma bord som i vanliga fall. Buffé är populärt på studentmottagningen men 2020 är inte året för det. Runt ett buffébord är det lätt att det blir trängsel. Duka istället upp maten direkt på bordet. Det är också trevligt om det finns tillgång till handsprit för den som vill känna sig extra säker.

Skicka ut inbjudningskort

Studentmottagningar brukar ofta vara öppna, det vill säga människor kommer och går som de vill. Så går det tyvärr inte att ha det just nu. Dels riskerar ni att det kommer för många, och dels blir det svårt att ha en sittande middag när människor bara droppar in. Det är alltså bra att skicka ut inbjudningskort just det här året. Då vet ni vilka som kommer och vilken tid de dyker upp. Visst kan det kännas tråkigt att välja bort vissa människor men tänk då på att ni gör det för allas säkerhet.