Använd rätt hudvårdsprodukter varje dag

Handen på hjärtat, hur bra koll på din hudvårdsrutin har du? Att skönhetsmarknaden svämmar över av produkter har du säkert redan märkt, men hur många flaskor, burkar och tuber behöver du egentligen? För en god hudhälsa behöver du absolut inte gå all-in på koreanska hudvårdsritualer i 23 steg, men vissa produkter är helt klart värda sin plats i badrumsskåp och neccessär.

Oavsett vid vilken tidpunkt i livet du befinner dig har din hud två grundläggande behov: fukt och solskydd. Du smörjer säkert redan nu in ansiktet morgon och kväll, men hur ofta får dina läppar den fuktboost de behöver? Även om du redan nu använder dig av läpprodukter är det lite som att borsta tänderna: varje gång du äter och dricker behöver du egentligen börja om från början. En kaffekopp senare är ditt läppbalsam puts väck. En självklar sak att alltid ha med sig är ett läppbalsam, och gärna ett vegansk, rättvisemärkt och raw: https://jolie.se/produkt-kategori/varumarken/hurraw/ är ett bra exempel.

Så fyller du hudens behov

Börja med en ordentlig rengöring, gärna ett helt produktfritt första steg med ånga. På så sätt rengör du huden på djupet och ger de efterföljande stegen de allra bästa förutsättningar. Tänk också på att hudvårdsprodukter finns i en mängd olika prisklasser, allt från budget till superlyx, och att priset inte alltid speglar kvaliteten. Även i budgetsegmentet finns många riktiga hudräddare.

Att hitta just din hudtyp är A och O i jakten på den perfekta hyn. När du vet vilken typ av hy du behöver kan du gå vidare till de dagliga stegen: Rengöring, Serum, Fuktgivande kräm, Ögonkräm och slutligen en bra SPF (Oavsett hudens pigmentering är solskydd ett absolut måste). Lägger du till en peeling och en ansiktsmask anpassade till din hys känslighet och behov en till två gånger i veckan, så kommer du möta sommaren med din allra bästa hud. Glöm bara inte att fylla på under dagen, både med fukt och solskydd för ansikte och läppar.