Så julpyntar du trendigt och fint hemma

Alla har en egen inredningsstil och det går att skapa julstämning på olika sätt. Vissa gillar det klassiska röda och tomtar medan andra föredrar en mer minimalistisk stil. Det går att juldekorera på flera sätt med olika saker för att få en smakfull inredning till jul.

Julen är en fantastisk tid som är fylld med förväntan, inte minst för barn. Första advent går startskottet för att julpynta ochchristmas tree with red ornament dekorera hemmet för att komma i riktigt bra julstämning. Det är varken speciellt krångligt eller dyrt att få ett julfint hem som också är trendigt. Du behöver inte heller förvandla hemmet till en tomteverkstad för att få bra julstämning. Det finns massor med fina juldekorationer och julpynt som du kan skapa julstämning med.

Tips på bra juldekorationer:

  • Ljusslingor i olika former och storlekar.
  • Gör stilleben av julpynt.
  • Byt ut textilier.
  • Granris ger bra julstämning.
  • Ljuslyktor och ljusstakar är perfekta att juluppdatera.

Juldekorera minimalistiskt

Om du har en minimalistisk inredningsstil kan du med enkla medel inreda med mer avskalat pynt för att ge hemmet den rätta stämningen. Bara för att du ska juldekorera hemmet behöver det inte vara röda saker. Du kan välja en egen färg som du förknippar med julen. Välj med fördel en färg som du redan har i inredningen. Du kan välja allt från grått till grönt. När du får en röd tråd med din vanliga inredning och juldekorationerna kommer du att få ett väldigt bra och tilltalande resultat. En adventsstjärna är en klassisk julprydnad och den kan göra mycket för julkänslan i hemmet. Om du vill ha en mer avskalad stil kan du välja en vit stjärna i minimalistisk stil. Du behöver inte ens hänga upp den utan det är väldigt snyggt att ha en stjärna stående i fönstret. Det finns adventsstjärnor i alla tänkbara former och färger. Den klassiska adventsstaken kan du göra en uppdaterad version av. Detchristmas ornaments finns nämligen många vanliga ljusstakar som har plats för fyra ljus eller har fyra armar. Det är bara fantasin som sätter gränserna hur adventsljusstaken ska se ut.

Byt ut textilierna i hemmet

Juldekorationer associerar många med levande ljus och ljuskällor. Men det betyder inte att det behöver vara tomteformade ljus. Du kan använda dina vanliga ljuslyktor och ljusstakar och juluppdatera dem. Använd mörkröda, gröna eller vita stearinljus för att skapa en riktigt hemtrevlig julkänsla. Att ha en maffig krans inomhus kan vara en bra juldekoration om du föredrar den med avskalade julstilen, den kan ersätta en julgran om du inte vill ha någon sådan. Att bara använda granris ger en minimalistisk och avskalad känsla. Ett väldigt enkelt sätt att juldekorera är att byta ut textilier i hemmet. Välj varma alternativ som ger en ombonad känsla. En rutig pläd, mjuk sammet i mörka färger eller vackert vita sängkläder är sådant som kan ge den rätt juluppdatering hemmet behöver. Du kan även skapa vackra och fina stilleben av julsaker. Det finns vackra julkulor som inte är röda som du exempelvis kan lägga i ett fat. Julpynt som hör hemma i granen går att använda på andra ställen.