Ett rent hem framhäver inredningen

Att ha rent och städat hemma är viktigt för att inredningen ska kännas fräsch och välkomponerad. Oberoende av inredningsstil kan smuts och stök förta intrycket – det blir helt enkelt mindre trivsamt.

Att inreda ett hem så att det är både personligt, snyggt och funktionellt kan ta mycket tid och kostar en hel del pengar. Därför är det viktigt att komma ihåg att en av de viktigaste inredningsdetaljerna är ordning och reda. Att ha det rent och snyggt hemma får de flesta av oss att må bättre och hemmet blir den oas i en hektisk vardag som det är tänkt att vara.

Anlita proffs för storstädningen

För många känns städningen som ett nödvändigt ont och något som skjuts upp in i det längsta. För den som har svårt att få ihop livspusslet kan lösningen vara att anlita proffs med jämna mellanrum. Till exempel kan duktiga fönsterputsare från www.fonsterputsning-stockholm.se/ göra underverk för smutsiga rutor. Då det för privatpersoner går att få RUT-avdrag på städtjänster i hemmet blir det ofta billigare än du tänkt dig. Att anlita professionella städare med jämna mellanrum gör det enklare att hålla hemmet i ordning i vardagen.

Vardagsstädningen – enkla tips

Att hålla ordning hemma behöver inte vara komplicerat, det handlar om att få till smarta rutiner. Bestäm vad som ska göras dagligen och på veckobasis, skriv upp det på en lista och checka av när det är gjort. Är ni två i förhållandet är det bra att ha olika ansvarsområden som var och en ser till att ta hand om. Att dammtorka, dammsuga, städa toaletten och torka bort fläckar från dörrar, väggar och golv är bra att göra på veckobasis. Se också till att det finns tillräckligt med förvaring så att det är lätt att plocka undan när det behövs, en bra rutin kan vara att gå en runda innan kvällsmyset. Det är skönt att stiga upp till ett hem som är i ordning.

Vardagsstädet kan kännas betungande, samtidigt är det en liten insats som gör stor skillnad för känslan i hemmet. Att ha det rent och snyggt är minst lika viktigt som nya möbler och tapeter för att skapa rätt känsla i interiören.