Tänk på detta vid inredning av vardagsrummet

Vardagsrummet är ett av de rum i hemmet som det spenderas mest tid i. Därför är det också viktigt att du ser till att inreda det på så bra sätt som möjligt. Här hittar du bra tips som du bör ha i åtanke när du väljer ut de nya möblerna.

Då vardagsrummet används så mycket så är det viktigt att ta till vara på utrymmet så mycket som möjligt. Ett misstag som vissa gör är att köpa för stora möbler som tar upp plats – det kan till exempel vara lämpligt att inte ha den allra största soffan, utan att välja en mindre istället och att hitta snygga fåtöljer av hög kvalitet som extra sittplats. Dessa går att flytta på vid behov på ett helt annat sätt än vad som går att göra med en stor soffa, och kan därmed användas i många fler sammanhang. Ytterligare ett tips för att kunna improvisera fram olika sittlösningar är att använda sig av fina kuddar eller puffar; kuddarna kan också placeras i soffan eller fåtöljen när de inte används som sittdyna, medan puffarna också går att ställa saker på eller i.

Andra smarta lösningar till vardagsrummet

  • Utnyttja rummet smart genom att placera saker på höjden med hyllor eller lister att ställa saker på. Beroende på hur högt i tak du har i ditt vardagsrum så kan det finnas mycket outnyttjad yta som väntar på att användas. Framförallt saker du inte använder så ofta kan med fördel placeras högt för att få dem ur vägen och fria upp utrymme.
  • Skaffa en TV-bänk som går att öppna och stänga, i vilken du kan ha kablaget till TV:n och relaterad utrustning för att ge ett mer städat intryck.
  • Många vardagsrumsbord har förvaringsutrymme, genom vilka du lätt kan utnyttja rummet till fullo.