Smart living

Det finns många lägenheter där ute som inte mäter större än 25 kvadratmeter. En del sovrum som är större än andras hela lägenheter och det kan vara svårt att organisera hela sitt liv på en liten yta och fortfarande ha det snyggt hemma.

Rensa först!

Vi äger mycket mer saker idag än förr och mycket saker behöver vi inte, de ligger endast och tar plats. Om du gör en rensning hemma innan du planerar för förvaring kanske det inte behövs vidtas drastiska åtgärder. En bra grundregel är att om det inte har något emotionellt värde ska det göras av med om det inte använts på 1 år. 

Förvaring

Vart ska vi lägga allt som inte ska vara framme? Det kan vara ett problem som är svårt att lösa men det finns många knep. Många sängstommar har lådor under sig där det kan vara lämpligt att lägga lakan, handdukar eller andra textilier. 

Bokhyllor i all ära, men mycket utrymme blir lätt oanvänt för alla saker är inte menade att stapla. Om du äger en bokhylla men söker mer effektiv förvaring kan du söka och se ifall du hittar insatser som har lådor eller liknande. På så sätt blir det mer effektiv förvaringsyta och alla saker behöver inte stå framme.

Dela av

Om sovrum, vardagsrum och kök ska få plats i ett och samma rum kan det vara skönt att dela av var del för sig. För att göra det praktiskt går det att köpa bokhyllor som är aningen smalare som går att använda som skiljevägg. I bokhyllan kan du antingen få in lådor för att förvara saker som inte ska synas eller ställa saker i som är där för dekoration.